Brusketi sa pečurkam

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Kristina Gašpar

Sastojci: 200 g šampinjona, sitno iseckanih; 1/2 šolje pelata; so, biber, origano, bosiljak i beli luk po ukusu; 100 g provolone sira, rendanog (ili nekog drugog po izboru); 10-tak maslina, sitno iseckanih; 16 kriški bageta (ili nekog drugog hleba po izboru); maslinovo ulje po potrebi; Parmezan po potrebi. Priprema: Prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Na suvom i zagrejanoj tiganju, kratko "propržite" šampinjone, pa dodajte pelat i začinite po ukusu. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok sos ne postane srednje gust. Umešajte rendani sir. Hleb poređajte u pleh obložen papirom za pečenje, poprskajte ga maslinovim uljem i pecite na 200 stepeni nekoliko minuta. Na svaku krišku hleba stavite kašiku fila i pospite rendanim parmezanom i maslinama. Bruskete pecite oko 7 minuta na 200 stepeni.