Ćufte sa bamijom

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Gvozdena Živković

400 grama mešanog mlevenog mesa 1 jaje sredina od dve kriške hleba 50 grama prezli 2 čena belog luka 2 glavice srednje, crnog luka 1 dl olitalia maslinovog ulja 1 kašika brašna 1 srednji paradajz 1/2 korena paškanata 3 komada srednjih svežih bamija soli i bibera po ukusu voda po potrebi vezica peršuna Mlevenom mesu dodajte umućeno jaje, malo soli seckan beli luk i sredinu od hleba. Sve viljuškom dobro izgnječite i ujednačite masu. Otkidajte komadiće pripremljenog mesa, formirajte ćufte, uvaljajte ih u prezle. U tiganj zagrejte ulje i na tihoj vatri pržite ćufte Pržene ćufte izvadite i poredjajte u šerpu u kojoj će se kuvati.Ulju gde ste pržili ćufte dodajte narezan na rebarca crni luk i pržite kratko.Bamiju operite, odrežite joj drške isecite na kružiće i dodajte proprženom luku.Zatim dodajte narendan paškanat i paradajz isečen na sitnije komadiće. Sve lagano mešajući upržite, dodajte kašiku brašna i soli po ukusu. Sve ovo prelijte preko ćufti, nalijte vodom da ogrezne. Kuvajte još desetak minuta. na kraju dodajte biber i malo naseckanog svežeg peršuna.