Sardinijske njoke

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Snežana Kitanović

Sardinijske njoke sa cvetom bundeve, rikotom I šafranom Potrebno je: 150gr. njoka 10 cvetova bundeve 70gr. rikota ili sremskog sira Šafran(na vrh noža) ½ kašičice belog luka u prahu 1 manja glavica crnog luka 2 -3 kašike maslinovog ulja so i biber po ukusu vlašac parmezan Postupak pripreme: U ključalu vodu ubaciti njoke i posloliti....kuvati oko 2-3 min. dok ne isplivaju na površinu vode. Zagrejati maslinovo ulje i propržiti sitno seckanu glavicu crnog luka kašičicu suvog vlašca. Kada luk omekša dodati na rezance iseckane cvetove bundeve, pa kratko propržiti oko 2-3min.a zatim skloniti sa strane. U posudu dodati rikotu, šafran, so i biber, zatim, dodati njoke i na kraju propržene cvetove bundeve i luka. Sjediniti i služiti toplo uz dodatak parmezana.