Pileće kuglice u gne

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Marina Ignjatovic

2 srednje tikvice 200 g čipkastih širokih rezanaca za kuglice: 200 g pilećeg belo mesa 1 jaje 2 kriške hleba malo mleka 80 g parmezana so 50 g spanaća za spanać sos: 300 g spanaća 1 čen belog luka so malo maslinovog ulja za bešamel sos: 5 kašika ulja 1 kašika brašna 2 dl mleka so Tikvice oljuštiti i iseći na tanke šnite .Čipkaste rezance skuvati u vrijućoj i posoljenoj vodi. Hleb iskidati na manje parčiće i preliti sa malo mleka ,koliko da upije.Belo meso samleti i u dublju posudu sastaviti sa jajetom ,omekšalim hlebom,parmezanom,sitno seckanim spanaćem i sve posoliti po ukusu.Praviti manje kuglice (otprilike malo veće od oraha )pa ređati u pleh koji je nauljen.Kada su sve kuglice napravljene preliti ih sa malo ulja i staviti u rernu da se peku na 220 stepeni dok ne porumene. U međuvremenu napraviti sos od spanaća.Na malo ulja izdinstati sitno seckani beli luk .Potom dodati sitno seckani spanać i soli po ukusu.Sve to lepo mešati da se sastojci lepo sjedine pa skloniti sa šporeta . Za bešamel sos na ulju propržiti malo brašno (koliko da se dobije svetlo braon boja) ,potom naliti mleko ,posoliti po ukusu i mešati da se dobije željena gustina (iliti malo ređe od pudinga ). Skuvane čipkaste rezance ocediti od vode pa ih sastaviti sa sosom od spanaća , pečenim pilećim kuglicama i bešamel sosom. U okrugli kalup ili manju tepsiju ukrug i po dnu poređati tikvice stim da ivice odozgo vire jer će se njime prekriti fil.Potom sipati sastavljene filove sa rezancima i prekriti sa tikvicama.Staviti da se jelo zapeče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.