Carbonara della Lola

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Lolita Petrović

Na Olitalia maslinovom ulju propržiti sitno naseckanu pančetu (ili krupnije ako je prethodno sečena mesoreznicom) i bilo koju drugu slaninu 1:2 Zatim dodati 4 čnena belog luka (pre nego što ih stavite zajedno sa slaninom potrebno ih je udariti ravnom stranom noža) samo da puste aromu i izvaditi ih. Prethodno umutiti 2 jajeta sa 40g redndanog parmezana. Kada se slanina isprži, izvaditi luk i dodavati testeninu zajedno sa vodom u kojoj je bila kuvana (oko 200mL). Kada voda do pola ispari, skloniti tiganj sa ringle i dodavati smesu od parmezana i jaja uz stalno mešanje. Sastojci: 40g parmigiano reggiano 4 čena belog luka 50g pančete 100g obične slanine 250g testenine (poželjno n3 špagete) Topli savet za pipremu testenine: kuvati ih u posoljenoj vodi BEZ ulja! Ulje će sprečiti kasniju koheziju testenine sa sosom Uživajte!