VESELI Kinder pingui

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Sladjana Šćekić

Testo: 3jaja 3 kašika šećera 3 kašika brašna 1/2 praška za pecivo 1 kašika kakaa 3 kašika tople vode Krema: 500 ml.slatke pavlake 1 kesica želatina 4 kašika vode Premaz: 200 g čokolade 1 kašika maslinovog ulja 70 g. margarina 50 ml.vode Glazura: 100 g. čokolade 50 g.margarina 2 kašike maslinovog ulja Priprema kora: Umutiti prvo dobro belanca sa šećerom dodati žumanca i nastaviti sa mućenjem pa zatim dodati praškaste namirnice(brašno, kakao i pecivo),lagano varjačom izmešati pa dodati i toplu vodu staviti u veći pleh i ispeći koru. Ispečenu koru preseći na dva ista dela. A mogu da se peku i dve posebno kore. Ja sam pekla u plehu dimen. 36x34 Peći na 180, C 10 min. Priprema kreme: Razmutiti zelatin sa 4 kašika vode da želatin nabubri. Umutiti slatku pavlaku pa dodati nabubreli želatin koji smo na tihoj vatri malo istopili. Priprema premaza: U šerpi staviti vodu i margarin kada se istopi margarin dodati čokoladu i ulje ...prohladiti. Filovati: Kora pa pola kreme preko kreme razliti premaz staviti u frižider da se čokolada stegne ...zatim staviti drugi deo kreme . Istopiti čokoladu sa uljem i margarinom pa preliti ceo kolač....