Parmezano grisine

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Marina Jevtic

Priprema: U brasno(2 case) sipati kvasac,so,sitno secen ruzmarin,kim,40 gr parmezana i sve dobro pomesati.Dodati i sitno secen cen belog luka koji prethodno pomesamo sa kasikom Olitalia ekstra devicanskog maslinovog ulja,soli i sokom od 1/2 limuna.Dodati 1 casu tople vode i 1/4 case Olitalia ekstra devicanskog maslinovog ulja i zicom sve sjediniti u testo slicno zvaki.Dodati 1/2 kasicice malteksa(jecmeni slad),umesiti. Puniti spric od silikona,pa pazljivo izlivati u modlu za grisine. Peci u zagrejanoj rerni na 170 c oko 20 minuta(sa ventilatorom). Drugi cen belog luka nozem usitniti ,pomesati sa 2 kasike Olitalia aromatizovanog e.d.maslinovog ulja sa bosiljkom i prstohvatom soli i fino pasirati u avanu,i tom smesom premazivati vruce grisine. Ohladjene grisine spustiti u casu ili dublju ciniju za sluzenje.Prijatno!