Avokado i patlidzan

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Marina Jevtic

Priprema: Patlidzan oljustiti,iseci na okrugle kriske,posoliti i ostaviti da pusti gorcinu. Kad malo odstoji pazljivo ga ocediti. Razano brasno i susamove semenke pomesati pola - pola,dodati biber i origano.Kriske patlidzana valjati u brasno sa susamom i redjati na pleh postavljen pek papirom,nauljen kasikom Olitalia aromatizovano ekstra devicansko maslinovo ulje sa limunom.Peci u zagrejanoj rerni na 160c oko 30 minuta. Avokado sos: Avokado iseci na pola,izvaditi "koščicu",unutrasnjost nozem seci na kocke,pa kasicicom vaditi kocke. Beli luk i struk mladog crnog luka iseci krupno.Avokado,bosiljak,biber,maslinovo ulje,limunov sok luk crni i beli,1 kasicicu kapara, lisce bosiljka , 1/2 kasicice origana i 150 gr Olitalia ekstra devicanskog maslinovog ulja sipati u blender.Blendirati dok ne postane ujednacena i gusta glatka pasta.Pola korice od limuna rendati na sitniju stranu rendeta i sjediniti sa avokadom.Ovaj fini sos ne treba soliti posto je kapar dovoljno slan. Servirati pecene kriske patlidzana filovane avokado sosom.Sluziti na sobnoj temperaturi.Prijatno!