Sos i carbonara

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Marina Jevtic

Priprema: U serpu sa vodom dodati 1/2 kasicice soli,pa kad voda provri,sipati makarone,kuvati na srednjoj temperaturi 5-7'.Skuvane "al dente",procediti.Sampinjone iseci po duzini,dinstati sa 1 kasikom Olitalia ulja od semena grozdja, dodati i seckanu slaninicu,sve prziti. Priprema sosa: U vecu teglu sloziti 1 glavicu sitno seckanog crvenog luka, 3 cena belog luka,20 gr krupno secenog korena celera,dodati 2 cela jajeta,1/2 kasike maskarpone sira,1 kasicicu senfa,2 kasike jabukovog sirceta,seckanu vezicu persuna,biber,piment,150gr mrvljenog belog sira,pa sve preliti sa 300ml Olitalija ekstra devicanskog maslinovog ulja.Po ukusu dodati soli.Sve pasirati stapnim mikserom,dok ne postane kompaktni fini sos. Na tanjir sa makaronima sloziti sampinjone sa slaninicom i preliti sa dve kasike ovog sosa. Posluziti toplo.