Crostata

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Dijana Popovic

Recept Sastojci: 250 g brašna 100 g smeđeg šećera 1/2 kašičice praška za pecivo 1kašika maslinovog ulja 1 jaje 1 žumance 125 g putera 400 g marmelade od malina Priprema: Umutite jaja sa smeđim šećerom i dodajte ulje i puter U činiji pomešajte sve suve sastojke i sjedinite sa puterom i jajima. Napravite loptu od testa i uvite je u providnu foliju. Ostavite testo oko dva sta u frižideru, a nakon što ga izvadite, podelite ga na dva dela, od kojih prvi deo za podlogu treba da bude veći. Rastanjite prvi deo što tanje i postavite ga u okrugao pleh. Odsecite višak i izbušite osnovu od testa viljuškom. Preko toga sipajte marmeladu. Rastanjite drugi deo testa i naravite razne oblike koje ćete poređati preko kolača. Pecite krostatu na oko 200 C, oko 35 minuta, dok ne porumeni odozgo. Kada je gotova možete je posuti prah šećerom.