Prima Vista

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Dijana Ademović

Potrebno je: 2 jajeta 60 g belog šećera 140 g smeđeg šećera 100 ml ulja 100 ml soka od pomorandže 1 kašika rendane pomorandžine kore 300 g brašna 2 kašike nes kafe 1/4 kašičice sode bikarbone 1/2 kašičice praška za pecivo 1 kašičica cimeta 1/2 kašičice mlevenog kardamona 1 kesica vanilin šećera 180 ml tečnog meda Za glazuru: 125 g čokolade za kuvanje 80 g bele čokolade Za ukras: malo čokoladnih mrvica malo srebrnih perli Priprema 1 Brašno prosejati sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo, dodati slatke začine, smeđi šećer i kafu, pa sve promešati u jednoj činiji. U drugoj razmutiti med sa sokom od pomorandže, pa kad se otopi, umešati ulje. Jaja izmutiti sa šećerom da pobele, pa dodati prvo mokre, a potom kašikom sipati i suve sastojke. Mešati špatulom da se smesa ujednači, a potom sipati u podmazan i pobrašnjen kuglof. Peći kolač na 180 stepeni 35-40 minuta, u zavisnosti od pećnice, pa ohladiti. Hladan kolač preliti glazurom od čokolade za kuvanje koju smo rastopili na pari, a potom kašikom našarati i belom čokoladom, takođe rastopljenom na pari. Ukrasiti po želji čokoladnim mrvicama i srebrnim perlama.