Srce čizkejk

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Dijana Ademović

Potrebno je: 250 g keksa 125 g margarina sa ukusom čokolade i pomorandže nekoliko kašika mleka Krem od sira: 300 g sira za kolače 300 ml slatke pavlake 1 pomorandža - sok 1 kesica vanilin šećera 125-150 g šećera u prahu 1 želatin malo crvene kolačarske boje I još: 150 g čokolade 100 ml slatke pavlake malo jestivog praha malo belih zvezdica od šećera PripremaKeks samleti, pa mu dodati otopljeni margarin i koju kašiku mleka, da se dobije kompaktna masa. Utisnuti je u podmazan kalup u obliku srca i odložiti u frižider. 3 Mikserom umutiti slatku pavlaku i šećer u prahu u šlag, pa špatulom umešati sir, laganim pokretima. Dodati sok od pomorandže i spremljen želatin, kao i vanilin šećer. Polovinu smese sipati preko podloge od keksa, a u drugu umešati kolačarsku boju, pa i nju sipati. Čokoladu otopiti na pari, pa preliti čizkejk. Ostaviti ga da se dobro stegne. Skinuti obruč, posuti jestivim prahom i ukrasiti slatkom pavlakom umućenom u šlag i zvezdicama.