Cantuccini ala Nale

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Dijana Popovic

3 jajeta 180 g šećera 1 vanilin-šećer 330 g brašna prstohvat soli 1 prašak za pecivo 1 limun (kora) 100 g lešnika 2 kašike šećera Način pripreme: Jaja penasto umutiti uz postepeno dodavanje šećera i vanilin-šećera. U dobro umućenu smesu dodati rendanu koru limuna i lagano promeštai. Dodati prosejano brašno, so i prašak za pecivo. Sve sastojke lagano mešati i sjediniti što bolje. Na kraju dodati lešnike i umešati u testo. Masu podeliti na dva dela i izručiti na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim, vlažnim rukama oblikovati pravougaoni oblik i dlanovima spljoštiti veknice. Testo posuti šećerom, pa peći u ugrejanoj rerni na 170ºC oko 25 minuta tj. dok testo fino ne porumeni i postane tvrdo na dodir. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi, pa reckastim nožem (za hleb) pažljivo seći komade debljine oko 5 mm. Keks poređati u pleh i tostirati u ugrejanoj rerni desetak minuta. Za to vreme potrebno je keksiće jednom okrenuti na drugu stranu. Izvaditi iz pećnice, preneti na rešetkastu površinu i ostaviti keks da se ohladi. Čuvati u dobro zatvorenoj posudi