Špageta rolat

Izazov 2: TALAS UKUSA

Suzana Mitić

Potrebno je : 700 gr mlevenog mesa 2 jajeta 1 glavica crnog luka 3 čena belog luka 1 kašika seckanog peršuna 1 kriška starog hleba 3 kašika prezli po ukusu soli po ukusu bibera 1 kašika začinsko bilje I još je potrebno : 200 gr špageta 100 ml kečapa 300 gr šampinjona 1 veća tikvica 2 paradajza 2 veća krompira 2 kašike maslinovog ulja Priprema : Staviti vodu da provri,ubaciti špagete i pustiti da vri 3 minuta.Skloniti ,procediti ,isprati vodom i ostaviti da se ohlade. U odgovarajuću posudu stavite mleveno meso,dodajte crni luk koga ste isekli na manje kockice.Beli luk iseckajte,dodajte jaja,izdrobljen stari hleb,posolite,pobiberite i stavite začinsko bilje i prezle.Rukom umesite kompaktnu smesu,pokrijte folijom i ostavite 30 minuta u frižideru. Isecite veće parče prijanjajuće folije i zalepite na radnu površinu.Stavite mleveno meso i rukom rastanjite smesu u vidu većeg pravougaonika.Dodajte špagete koje rasporedite po celoj površini mlevenog mesa.Pospite preko špageta kečap i zajedno sa folijom oblikujte rolat.Stavite ga u pleh za pečenje u kome ste stavili maslinovo ulje. Krompir očistite i isecite na režnjeve.Pečurke podelite na pola,tikvicu isecite na kolutove a paradajz presecite na više delova.Svo povrće rasporediti pored rolata sa jedne i druge strane.Pospite sa začinskim biljem.Pleg prekrijte alu folijom i peći na 220 C 30 minuta a zatim skinite foliju i zapeći još 15 minuta,dok ne uhvati lepu rumenu boju.Pustite da se prohladi i seći rolat na oko 1 cm debljine.Uživajte u divnom ukusu. Prijatno !