Pica sa smokvama

Izazov 2: TALAS UKUSA

Adilja Hodža

Potrebno je: 400 grama smokvi 300 grama brašna 1,5 dcl. mlake vode 0,5 dcl. Olitalija maslinovog ulja +2 kašike kašičica soli ½ kockice kvasca Kašičica šećera 3-4 kašike kisele pavlake ili milerama 150 grama juneće čajne kobasice 150 grama sira (mocarele ili nekog drugog sličnog) Prstohvat ljute tucane paprike Priprema: U mlaku vodu dodajte šećer i kvasac, promešajte i ostavite malo da odstoji. Za to vreme prosejte brašno i dodajte so. U pripremljeno brašno dodajte kvasac i maslinovo ulje te zamesite mekše testo. Ostavite testo na sobnoj temperaturi da se udvostruči. Nadošlo testo premesite (podelite na manje delove ako ćete više pica peći) ...rastanjite oklagijom i testo prebacite u plehu na pak – papiru. Krajeve malo uvijte . Testo izbockajte viljuškom. Premažite u tankom sloju kiselom pavlakom i preko poslažite smokvama isečenim na kolutove. Stavite u zagrejanu rernu i zapecite desetak minuta. Izvadite iz rerne i preko smokvi poslažite kobasicu isečenu na kolutove, sir isečen na tanke kriške i pospite tucanom paprikom. Na kraju prelijte sa dve kašike maslinovog ulja. Vratite nazad u rernu i pecite dok se sir ne otopi. ..Prijatno.