Italian Dinner Party

Izazov 2: TALAS UKUSA

Marija Volarov

Letos sam u Americi sa nekoliko svojih prijatelja Amerikanaca odlučila da organizujem italijansko veče kako bi im dočarala šta znači dobro jesti u evropskim krajevima. Moja malenkost je kuvala, a svi zajedno smo uživali svim čulima u ukusima italijanskih regija, uz najfinija italijanska vina koja su bila uparena sa svakim jelom. Kao antipasto smo imali bruskete sa mozzarellom i nadevom od 10 različitih sastojaka, kao prvo glavno jelo pastu alfredo, kao drugo glavno jelo škampe u puteru, zelene mahunarke u balsamiko sosu za salatu i, naravno, tiramisu za dezert. Tu su se našli i različiti sirevi, dinja obmotana pršutom, smokve... sve u svemu, bila je to večera koja se i dalje prepričava sa ushićenjem. Prava igranka za nepce i dušu. Kao da šetate italijanskom rivijerom dok vas mame mirisi iz lokalnih restorančića, a zvuk točenja vina i penušanje šampanjca oponašaju zvuk mora u mirnoj letnjoj noći.