Njoke kapreze

Izazov 2: TALAS UKUSA

Kristina Gašpar

Njoke kapreze - spoj hrskavih njoka i kapreze salate. Ovo jelo se brzo priprema, a baš je ukusno. Stvoreno za ljubitelje italijanske kuhinje. Sastojci: 300-400 g njoka 2 kašike ulja mleveni biber po ukusu 2-3 kašike maslinovog ulja 30 g rendanog parmezana 125 g mocarele 200 g čeri paradajza listovi bosiljka . Priprema: Zagrejte nelepljivi tiganj, sipajte obično ulje, dodajte njoke i pobiberite po ukusu. Pržite na srednjoj temperaturi (uz povremeno mešanje) dok ne dobiju svetlo braon boju i ne postanu hrskave sa svih strana. Biće vam dovoljno 5-7 minuta da ih ispržite. Sklonite sa ringle, dodajte maslinovo ulje i dobro promešajte. Potom umešajte parmezan. Sipajte u tanjir, pa dodajte kriške čeri paradajza, mocarelu i listove bosiljka. Po ukusu možete dodati još rendanog parmezana i maslinovog ulja. Takođe, ovo jelo možete začiniti balzamiko sirćetom.