Rizoto sa bundevom

Izazov 2: TALAS UKUSA

Danijela Markicevic

Sastojci: 3 kašike maslinovog ulja,100 g maslaca,1 veći crveni luk,300 g pirinca,300 g pirea od bundeve,100 ml belog vina,malo parmezana,grančica ruzmarina,so, ostali začini po želji,½ l govećeg bujona. Priprema: Bundevu očistite, narežite na kockice ,ispecite u rerni dok ne omekša, a zatim od nje napravite pire. Pripremite bujon. Na maslacu i maslinovom ulju dinstajte luk dok ne omekša. Kada luk omekša dodajte pirinač pa dodajte pola bujona i prokuvajte. Kako tečnost bude isparavala, dodajte temeljac, te nakon pola sata i pire. Zatim dodajte ruzmarin i vino ali tek kada se upije sva tečnost. Kuvajte još 15 minuta dok pirinač ne omekša, izvadite grančicu ruzmarina, dodajte još malo maslaca i malo parmezana pa poslužite.