Losos salata

Izazov 1: ULJE NA TANJIRU

Dijana Ademović

Potrebno je: 100 g lososa u ulju 1 šolja pirinča 80 g graška 80 g šargarepe 1 manja crvena paprika nekoliko listova zelene salate nekoliko listova kovrdžavog peršuna 100 g plavog sira 100 g feta sira po ukusu soli i bibera po ukusu maslinovog ulja i limunovog soka Priprema 1 Pirinač očistiti i oprati. Skuvati ga u posoljenoj vodi, da ostane "al dente". Obariti grašak i šargarepu iseckanu na kockice u slanoj vodi. Losos iscepkati na trakice i uviti u rolnice, plavi sir i fetu naseći na kockice. Sve namirnice pomešati u činiji za salatu, posoliti, pobiberiti i zaliti mešavinom maslinovog ulja i limunovog soka. Nežno izmešati, da se losos ne bi raspao. Na tanjir složiti nekoliko listova zelene salate, preko staviti salatu od lososa i ukrasiti francuskim peršunom.